Proiectul EMPAD s-a încheiat cu succes

Proiectul EMPAD s-a încheiat în mod oficial la 31 octombrie 2012. Pe durata proiectului a fost desfăşurat un curs de instruire EMPAD. Obiectivul instruirii EMPAD este acela de a promova competenţele profesionale ale celor care lucrează cu persoane cu boli de sănătate mintală şi de a împărtăşi cunoştinţe legate de reabilitarea în cadrul comunităţii şi angajarea asistată, educaţie şi incluziune socială pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală. În anul 2013, vor fi disponibile trei astfel de cursuri la următoarele Clubhouse-uri:

• Fountain House Stockholm, Stockholm, Suedia 13.05–17.05.2013
• Clubhaus Schwalbennest şi Clubhaus Giesing, Munchen, Germania, 24.06–28.06.2013
• Clubhouse De Waterheuvel, Amsterdam, Regatul Ţărilor de Jos, 7.10 – 11.10. 2013

EMPAD 2010-2012 videos

Publicarea raportului Opţiuni de recuperare

Unul dintre principalele rezultate ale cursului EMPAD a fost publicarea raportului „Opţiuni de recuperare. Reabilitarea în cadrul comunităţii şi modelul Clubhouse ca părţi ale reformei în domeniul sănătăţii mintale” („Choices for recovery, Community-based rehabilitation and the clubhouse model as parts of mental health reform”), de către Esko Hänninen, specialist în domeniul sănătăţii mintale. În prezent, rezumate ale raportului sunt disponibile în limbile finlandeză, suedeză, olandeză, germană, română, spaniolă, italiană şi franceză.

THL, coordonatorul proiectului, ţine să recunoască meritele şi să le mulţumească tuturor partenerilor pentru buna colaborare. Îi încurajăm pe toţi cei interesaţi de modelul Clubhouse de practică să ia parte la viitoarele cursuri de instruire EMPAD.

 

Pentru mai multe informaţii cu privire la rezultatele proiectului EMPAD, vă rugăm să îl contactaţi pe directorul de proiect, Ville Grönberg, la adresa de e-mail ville.gronberg(at)thl.fi.

Pentru mai multe informaţii cu privire la viitoarele cursuri, vă rugăm să contactaţi persoana de contact de la Clubhouse‑ul în cauză:

• Munchen: Vera Hahn la vera.hahn(at)paritaet-bayern.de
• Stockholm: Gunilla Byström la gunilla.bystrom(at)Fountain House.se
• Amsterdam: Lina Berger la l.berger(at)waterheuvel.nl

empad

© 2011-2014 Empad-project.eu and Empad-training.eu - Design by Monkinmedia

EMPAD project 2010-2012
 
×